Quality

quality
Quality management

Kwaliteitsmanagement

Kwaliteitsmanagement zorgt ervoor dat een organisatie, product of dienst consistent is. Het heeft vier hoofdcomponenten: kwaliteitsplanning, kwaliteitsborging, kwaliteitscontrole en kwaliteitsverbetering.

Kwaliteitsmanagement is niet alleen gericht op de kwaliteit van producten en diensten, maar ook op de middelen om dit te bereiken. Het gebruikt daarom kwaliteitsborging en controle van processen en producten om een consistentere kwaliteit te bereiken.

ISO 9001 is de internationale kwaliteitsmanagementsysteem-norm (QMS) waarmee organisaties van elke omvang consistent kunnen voldoen aan de behoeften van hun klanten en andere relevante belanghebbenden.

Het behalen van de ISO 9001-certificering stelt je organisatie in staat om continu jouw processen te verbeteren en jouw belangrijkste bedrijfsrisico's te beheren door middel van zorgvuldig getoetste beoordelingen.

Als leidinggevende heb ik meegeholpen met het opzetten en professionaliseren van kwaliteit management systemen, ISO 9001, Foqus Foodsafety* (kwaliteitssysteem binnen FrieslandCampina). Tevens veel ervaringen met BRC, IFS, HACCP, GMP, Halal, Kosher, FDA, EHEDG.

HACCP EHEDG

Kwaliteitsmanagement moet je organiseren, uitvoeren, sturen en begeleiden

JIMQS kan je ondersteunen in de veranderingen die je doormaakt bij kwaliteit verbeteringen.

Neem rustig vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel (06 43 09 97 18). Kijk wat kan een kop koffie kan veranderen?

* Foqus Foodsafety

Om de veiligheid en kwaliteit binnen de hele keten te garanderen, van veehouderij tot distributie, hanteert FrieslandCampina een uniform kwaliteitssysteem: Foqus.

Dankzij Foqus voldoet FrieslandCampina aan de (inter)nationale regelgeving en standaarden voor voedselveiligheid en -kwaliteit via HACCP, ISO 9001 en FSSC 22000.

FrieslandCampina hanteert voor alle productie- en distributiebedrijven dezelfde standaarden en regels op het gebied van voedselveiligheid en -kwaliteit, waar ook ter wereld. Deze regels moeten bijvoorbeeld voorkomen dat er ongewenste (giftige) stoffen in de producten terechtkomen. Verder stellen ze eisen aan de voedselveiligheid en -kwaliteit en aan de verpakkingsmaterialen.

Een wezenlijk aspect van Foqus is het inspecteren van producten en processen. Deze inspecties maken onlosmakelijk deel uit van het productieproces. Zoals bijvoorbeeld het controleren van de microbiologische kwaliteit, hygiëne en samenstelling van producten. Daarbij wordt niet alleen gebruikt gemaakt van eigen inspectieteams, maar wordt ook gebruik gemaakt van onafhankelijke, externe instanties.


"Verandering begint met een hoofdletter A"