• 06-43099718

JIMQS referenties

referenties

Dero Groep Nieuw-Vennep BV

JIMQS referenties

Project Manager

7 juli 2021 start opdracht

-- einde opdracht

De vestiging van FrieslandCampina in Marum heeft zich hoofdzakelijk toegelegd op de productie van Edammer kaas. Deze Marumse Edammer kaas is uitgegroeid tot de nummer één Edammer in de markt en bekend over de hele wereld. Per jaar worden er in Marum ruim 23 miljoen stuks geproduceerd. Daarmee is het bedrijf wat het aantal kazen betreft binnen FrieslandCampina de grootste.

Door de kennis en ervaring op het gebied van kaasverwerking, behandeling en handling kan de Dero Groep, samen met hun klanten, de juiste oplossing uitdenken en realiseren. Naast toe- en afvoer van kaas rondom verwerkingslijnen en verpakkingslijnen heeft Dero Groep ook systemen voor het ontladen en beladen van alle soorten dragers: rekken, kisten, kratten, pallets.

Opdracht:

Een deel van deze Edammer kazen worden verpakt per 6 in een folie verpakking. Het vervolgens verpakken en palletiseren is handmatig. Dit wordt nu door de Dero Groep aangepast met behulp van een robot palletiseercel. Waarbij veel handelingen geautomatiseerd worden in de zonering welke hiervoor noodzakelijk is.

Het project managen zodanig dat de opstart en productie van de lijn zo efficiënt mogelijk kan plaatsvinden binnen de gestelde planning en budget.

DERO GROEP Joure BV

JIMQS referenties

Project Manager

20 januari 2021 start opdracht

-- einde opdracht

Bakkavor is een toonaangevende leverancier van vers bereide voeding in het VK, met een groeiende internationale aanwezigheid in de VS en China. De prioriteit is het produceren van innovatief voedsel dat kwaliteit, keuze, gemak en versheid biedt voor de consument.

Voor het opmaken/samenstellen van wraps, sandwiches en baguettes levert DERO GROEP Joure automatisch werkende opmaaklijnen die naar wens van de klant kunnen worden samengesteld uit een breed scala aan standaard modules. De lijn wordt in samenspraak vormgegeven op basis van de gewenste functionaliteit en capaciteit. Deze lijnen worden gekenmerkt door een hoge automatiseringsgraad en een bovenliggende lijnbesturing.

Opdracht:

Voor Bakkavor Spalding is deze snijtechnologie nieuw. Er wordt als inline snijmachine geleverd voor het snijden van wraps op basis van ultrasone messen. Daarnaast vindt er nog handmatige acties plaats zoals het rollen en verpakken.

De klant heeft een lijn gekregen welke voldoet aan de standaarden welke Bakkavor heeft gesteld. Daarbij wordt de kwaliteit, het hygiënisch design en de coöperatieve samenwerking als zeer positief benoemd.

De uitvoering van het project managen, het productieproces gereed te maken voor industriële automatisering bij Bakkavor Spalding

DERO GROEP Nieuw-Vennep BV

Teijin Aramid

Project Manager

23 december 2020 start opdracht

-- einde opdracht

Teijin Aramid is een chemisch concern en onderdeel van de Japanse Teijin Group. Teijin Aramid heeft ruim 30 jaar ervaring en is de wereldwijde marktleider in productie en verkoop van Aramide. Aramidevezels zijn hoogwaardige synthetische vezels. DERO GROEP is samen met Teijin een traject gestart om een nieuwe speciaal machine te bouwen op basis van robots.

DERO GROEP is gespecialiseerd in het automatiseren van productieprocessen met industriële robots. Van concept t/m realisatie. DERO GROEP levert niet alleen complete Turn Key projecten maar is ook een betrouwbare partner voor de robots, grijpers en software. DERO GROEP heeft robots aangepast, zodanig dat ze geschikt zijn voor het productieproces van Teijin Aramid.

Opdracht:

Voor de vestiging in Emmen wordt door DERO GROEP een project uitgevoerd om van een nog nieuw te maken lijn, de productielijn te automatiseren met een tweetal robots, welke de handmatige inspinacties overnemen. Dit moet plaatsvinden met enorme nauwkeurigheid en "chirurgische" handelingen.

Het project managen zodanig dat de opstart en productie van de lijn zo efficiënt kan plaatsvinden.

DERO GROEP Nieuw-Vennep BV

Trivium

Project Manager

14 januari 2020 start opdracht

1juli 2021 einde opdracht in Hoogeveen

-- einde opdracht in Leeuwarden

Trivium Packaging is wereldleider in metalen verpakkingen In diverse bedrijfsonderdelen brengt Trivium continu innovatieve metalen verpakkingen op de markt en streven ze naar duurzame metalen verpakkingen die uitzonderlijke waarde voor hun klanten en de planeet genereren. Metaal beschermt niet alleen producten beter dan enig ander materiaal, maar het is ook oneindig recyclebaar - waardoor het de milieu kampioen van alle verpakkingen is.

DERO GROEP is gespecialiseerd in het automatiseren van productieprocessen met industriële robots. Van concept t/m realisatie. DERO GROEP levert niet alleen complete Turn Key projecten maar is ook een betrouwbare partner voor de robots, grijpers en software.

Opdracht:

Voor de vestigingen Hoogeveen en Leeuwarden worden door DERO GROEP projecten uitgevoerd voor het bufferen van oa deksels. Halffabricaten vanaf de productbanen van de pers worden middels robots in een robotcel door gelegd naar de productbanen van de compound machines. Indien de compound machines de aanvoer niet kunnen verwerken wordt de output deels gebufferd op een statisch palletpositie middels kunststof tray’s. De pallets met product kunnen middels een handpalletwagen uit de buffer verwijderd worden. De installatie kan ook omgekeerd functioneren.

Door het optimaal benutten van de mogelijkheden die industriële robots bieden, ontstaat een installatie waarbij geen of minimale omsteltijden nodig zijn, de benodigde hardware tot een minimum wordt beperkt en een uitzonderlijk hoge betrouwbaarheid gegarandeerd is.

Als project manager is het zaak om de verwachtingen van verschillende partijen te managen en de projecten conform planning uitgevoerd worden.

DERO GROEP Nieuw-Vennep BV

Teijin Aramid

Project Manager

1 juni 2019 start opdracht

1 april 2020 einde opdracht

Teijin Aramid is een chemisch concern en onderdeel van de Japanse Teijin Group. Teijin Aramid heeft ruim 30 jaar ervaring en is de wereldwijde marktleider in productie en verkoop van Aramide. Aramidevezels zijn hoogwaardige synthetische vezels. DERO GROEP is samen met Teijin een traject gestart om een nieuwe speciaal machine te bouwen op basis van robots.

DERO GROEP is gespecialiseerd in het automatiseren van productieprocessen met industriële robots. Van concept t/m realisatie. DERO GROEP levert niet alleen complete Turn Key projecten maar is ook een betrouwbare partner voor de robots, grijpers en software. DERO GGROEP had het lef om in dit geval het bestaande pad los te laten en robots zo om te bouwen dat ze geschikt zijn voor het productieproces van Teijin Aramid.

Opdracht:

Voor de vestiging in Emmen wordt door DERO GROEP een project uitgevoerd van twee spoelhandlingsystemen ten behoeve van een tweetal wikkelstraten. Er is gekozen voor twee robots ten einde de verschillende handelingen efficiënt te kunnen uitvoeren. Beide robots staan op een carrier die de robots naar de benodigde posities kan verplaatsen voor het bedienen van alle wikkelaars. Na het wisselen plaatst de robot de opgewikkelde spoel in het spoelentransport waarna spoelen in een robotcel weer door een derde robot vanaf het spoelentransportsysteem worden gehaald voor verdere verwerking.

De uitvoering van het project managen, het productieproces gereed te maken voor industriële robots op locatie van Teijin Aramid.

Resultaat:

Er draaien twee lijnen waarbij carriers met robots de opgewikkelde spoelen wisselen en op een transport systeem plaatsen. Via het transport systeem worden de spoelen naar een kwaliteitsstation getransporteerd. Daar vinden de laatste handmatige handelingen plaats. Installatie is conform afspraken opgeleverd. Teijin Aramid is zeer positief met het behaalde resultaat.

Sharp Packaging Solutions

JIMQS referenties

Validatie Engineer

4 februari 2019 start opdracht

30 september 2019 einde opdracht

Sharp Packaging Solutions, onderdeel van het gerenommeerde United Drug, is een wereldleider in farmaceutische verpakkingen voor contracten en geavanceerde klinische supply chain-diensten. Van formulering en fabricage tot klinisch onderzoek, complexe engineering, geavanceerde verpakking, innovatieve serialisatie en snelle distributie. Een deskundig team brengt de producten van de contractanten veilig en kosteneffectief naar hun klanten over de hele wereld.

Het bedrijf is volop in ontwikkeling en heeft op haar nieuwe locatie in Heerenveen gekozen voor een uiterst modern, functioneel en op groei berekende fabriek met kantoor. Kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit richting de klanten staat centraal in de organisatie.

Opdracht:

Als validatie engineer ben ik verantwoordelijk voor de equipment validatie van de verpakkingsmachines, het opstellen van protocollen (URS, IQ, OQ, PQ) als ook het uitvoeren van de testen en de rapportages.

Royal A-ware Food Group

JIMQS referenties

Projectleider

5 november 2018 start opdracht

25 januari 2019 einde opdracht

De A-ware rijpingslocatie Zeewolde wordt uitgebreid en ingericht voor rijping en onderhoud van Edammers, Goudse kaas en natuurkaas. Tevens een grootverpakkings-, verzend en export- en koellocatie. Voor de grootverpakkingslocatie staan naast de verhuizing en optimalisatie van een Edammer paraffineerlijn vanuit Heerenveen, ook een 2-tal paraffine lijnen vanuit Woerden en ompak activiteiten uit Heerenveen op de planning om richting Zeewolde te verhuizen. Tevens is er een paraffinelijn vanuit Almere overgezet naar Zeewolde en daarmee wordt de Grootverpakking afdeling (GVP) compleet.

Opdracht:

Het verhuizen van twee paraffinelijnen (carrousel en lijn paraffineerder) uit Woerden en de ompak activiteiten vanuit Heerenveen naar de GVP in Zeewolde. Tevens de paraffinelijn uit Almere te installeren en op te starten.

Als projectleider is het zaak om de verhuizing te coördineren conform inrichtingsplannen van de GVP en daarna de opstart van de productielijnen te realiseren conform de afspraken.

Resultaat:

De lijnen zijn conform afspraken en planning verhuisd, opgebouwd en weer in productie genomen. Capaciteit en kwaliteit is conform de reguliere afspraken van QA, SHE en productie.

Royal A-ware Food Group

JIMQS referenties

Projectleider

19 juli 2018 start opdracht

2 november 2018 einde opdracht

Royal A-ware Is een oer-Hollands familiebedrijf, gespecialiseerd in het produceren, rijpen, versnijden en verpakken van kaas en andere verse foodproducten. Samen met hun ketenpartners bouwen zij daadkrachtig aan kortere, beter renderende agrifoodketens om daarmee winnaars te zijn in de markt. Dit doet Royal A-ware op basis van marktkennis en op maat gesneden producten en diensten. Hierbij zij continu streven naar verbetering en blijven innoveren om optimaal aan te blijven sluiten op de wensen en uitdagingen van de klanten en ontwikkelingen in de markt. Royal A-ware investeert in duurzaamheid, in de omgeving en in het welzijn en de ontwikkeling van hun medewerkers. Streven van Royal A-ware; klanten erkennen Royal A-ware als hun meest gewaardeerde ketenpartner in agrifood.

Opdracht:

De A-ware rijpingslocatie Zeewolde wordt uitgebreid en ingericht voor rijping en onderhoud van Edammers, Goudse kaas en natuurkaas. Tevens een grootverpakkings-, verzend en export- en koellocatie. Voor de grootverpakkingslocatie staat een verhuizing en optimalisatie van een Edammer paraffineerlijn vanuit Heerenveen naar Zeewolde op de planning.

Als projectleider is het zaak om de verhuizing te coördineren en daarna de opstart van de productie te realiseren conform de afspraken.

Resultaat:

De paraffineerlijn voor Edammers is binnen de gestelde termijn verhuisd en opgestart. In het natraject zijn er nog optimalisaties uitgevoerd en het plaatsen van een palletiser en wikkelaar. De capaciteiten van de lijn zijn op piekmomenten zeker 2 maal de capaciteit dan voor de verhuizing.

Hearthside VSI

Hearthside

Consultant productie management

12 maart 2018 start opdracht

8 juni 2018 einde opdracht

Hearthside VSI in Leerdam is een internationaal opererende, succesvolle en toonaangevende producent van voedingsrepen. Sinds 2015 zijn zij onderdeel van het Amerikaanse concern Hearthside food solutions. Het modern ingericht en sterk geautomatiseerd bedrijf werkt voor afnemers in de gehele wereld. VSI onderscheidt zich daarbij door een hoge graad van expertise op het gebied van exclusieve receptuur voor o.a. dieet-, sport-, candy- en functional food-repen. Bij VSI werken ruim 220 medewerkers en het bedrijf is sterk groeiend.

Opdracht:

In 2017 is bij Hearthside VSI SAP geïntroduceerd. Na invoering blijken de capaciteiten niet meer gehaald te kunnen worden. JIMQS heeft de opdracht om SAP binnen de operatie op de werkvloer werkbaar te krijgen en de capaciteit weer op normaal niveau te brengen.

Inrichten van de basiscondities van de afweeg afdeling door oa 5S, werkplek inrichting, afstemming van taken en bevoegdheden en structuur aanbrengen van overleggen. SAP als ERP systeem geïmplementeerd en hieruit stuurgegevens gehaald voor KPI's.

Resultaat:

Capaciteit van de afweeg afdeling is na doorvoering van de basis condities en implementeren van SAP niet meer de bottleneck voor de productie.

"Verandering begint met een hoofdletter A"