• 06-43099718

JIMQS referenties

referenties

Dero-Groep BV

Dero

Project Manager

14 januari 2020 start opdracht

-- einde opdracht

DERO is gespecialiseerd in het automatiseren van productieprocessen met industriële robots. Van concept t/m realisatie. DERO levert niet alleen complete Turn Key projecten maar is ook een betrouwbare partner voor de robots, grijpers en software.

Trivium Packaging is wereldleider in metalen verpakkingen In diverse bedrijfsonderdelen brengt Trivium continu innovatieve metalen verpakkingen op de markt en streven ze naar duurzame metalen verpakkingen die uitzonderlijke waarde voor hun klanten en de planeet genereren. Metaal beschermt niet alleen producten beter dan enig ander materiaal, maar het is ook oneindig recyclebaar - waardoor het de milieukampioen van alle verpakkingen is.

Opdracht:

Voor de vestigingen Hoogeveen en Leeuwarden worden projecten uitgevoerd voor het bufferen van oa deksels. Halffabricaten vanaf de productbanen van de pers worden middels robots in een robotcel door gelegd naar de productbanen van de compound machines. Indien de compound machines de aanvoer niet kunnen verwerken wordt de output deels gebufferd op een statisch palletpositie middels kunststof tray’s. De pallets met product kunnen middels een handpalletwagen uit de buffer verwijderd worden. De installatie kan ook omgekeerd functioneren.

Door het optimaal benutten van de mogelijkheden die industriële robots bieden, ontstaat een installatie waarbij geen of minimale omsteltijden nodig zijn, de benodigde hardware tot een minimum wordt beperkt en een uitzonderlijk hoge betrouwbaarheid gegarandeerd is.

Als project manager is het zaak om de verwachtingen van verschillende partijen te managen en de projecten conform planning uitgevoerd worden.

Dero-Groep BV

Dero Groep

Project Manager

1 juni 2019 start opdracht

1 april 2020 einde opdracht

DERO is gespecialiseerd in het automatiseren van productieprocessen met industriële robots. Van concept t/m realisatie. DERO levert niet alleen complete Turn Key projecten maar is ook een betrouwbare partner voor de robots, grijpers en software.

Teijin Aramid is een chemisch concern en onderdeel van de Japanse Teijin Group. Teijin Aramid heeft ruim 30 jaar ervaring en is de wereldwijde marktleider in productie en verkoop van Aramide. Aramidevezels zijn hoogwaardige synthetische vezels. DERO is samen met Teijin een traject gestart om een nieuwe speciaal machine te bouwen op basis van robots. DERO had het lef om in dit geval het bestaande pad los te laten en robots zo om te bouwen dat ze geschikt zijn voor ons productieproces.

Opdracht:

Voor de vestiging in Emmen wordt een project uitgevoerd van twee spoelhandlingsystemen ten behoeve van een tweetal wikkelstraten. Er is gekozen voor twee robots ten einde de verschillende handelingen efficiënt te kunnen uitvoeren. Beide robots staan op een carrier die de robots naar de benodigde posities kan verplaatsen voor het bedienen van alle wikkelaars. Na het wisselen plaatst de robot de opgewikkelde spoel in het spoelentransport waarna spoelen in een robotcel weer door een derde robot vanaf het spoelentransportsysteem worden gehaald voor verdere verwerking.

De uitvoering van het project managen, het productieproces gereed te maken voor industriële robots op locatie van Teijin Aramid.

Sharp Packaging Solutions

JIMQS referenties

Validatie Engineer

4 februari 2019 start opdracht

30 september 2019 einde opdracht

Sharp Packaging Solutions, onderdeel van het gerenommeerde United Drug, is een wereldleider in farmaceutische verpakkingen voor contracten en geavanceerde klinische supply chain-diensten. Van formulering en fabricage tot klinisch onderzoek, complexe engineering, geavanceerde verpakking, innovatieve serialisatie en snelle distributie. Een deskundig team brengt de producten van de contractanten veilig en kosteneffectief naar hun klanten over de hele wereld.

Het bedrijf is volop in ontwikkeling en heeft op haar nieuwe locatie in Heerenveen gekozen voor een uiterst modern, functioneel en op groei berekende fabriek met kantoor. Kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit richting de klanten staat centraal in de organisatie.

Opdracht:

Als validatie engineer ben ik verantwoordelijk voor de equipment validatie van de verpakkingsmachines, het opstellen van protocollen (URS, IQ, OQ, PQ) als ook het uitvoeren van de testen en de rapportages.

Royal A-ware Food Group

JIMQS referenties

Projectleider

5 november 2018 start opdracht

25 januari 2019 einde opdracht

De A-ware rijpingslocatie Zeewolde wordt uitgebreid en ingericht voor rijping en onderhoud van Edammers, Goudse kaas en natuurkaas. Tevens een grootverpakkings-, verzend en export- en koellocatie. Voor de grootverpakkingslocatie staan naast de verhuizing en optimalisatie van een Edammer paraffineerlijn vanuit Heerenveen, ook een 2-tal paraffine lijnen vanuit Woerden en ompak activiteiten uit Heerenveen op de planning om richting Zeewolde te verhuizen. Tevens is er een paraffinelijn vanuit Almere overgezet naar Zeewolde en daarmee wordt de Grootverpakking afdeling (GVP) compleet.

Opdracht:

Het verhuizen van twee paraffinelijnen (carrousel en lijn paraffineerder) uit Woerden en de ompak activiteiten vanuit Heerenveen naar de GVP in Zeewolde. Tevens de paraffinelijn uit Almere te installeren en op te starten.

Als projectleider is het zaak om de verhuizing te coördineren conform inrichtingsplannen van de GVP en daarna de opstart van de productielijnen te realiseren conform de afspraken.

Resultaat:

De lijnen zijn conform afspraken en planning verhuisd, opgebouwd en weer in productie genomen. Capaciteit en kwaliteit is conform de reguliere afspraken van QA, SHE en productie.

Royal A-ware Food Group

JIMQS referenties

Projectleider

19 juli 2018 start opdracht

2 november 2018 einde opdracht

Royal A-ware Is een oer-Hollands familiebedrijf, gespecialiseerd in het produceren, rijpen, versnijden en verpakken van kaas en andere verse foodproducten. Samen met hun ketenpartners bouwen zij daadkrachtig aan kortere, beter renderende agrifoodketens om daarmee winnaars te zijn in de markt. Dit doet Royal A-ware op basis van marktkennis en op maat gesneden producten en diensten. Hierbij zij continu streven naar verbetering en blijven innoveren om optimaal aan te blijven sluiten op de wensen en uitdagingen van de klanten en ontwikkelingen in de markt. Royal A-ware investeert in duurzaamheid, in de omgeving en in het welzijn en de ontwikkeling van hun medewerkers. Streven van Royal A-ware; klanten erkennen Royal A-ware als hun meest gewaardeerde ketenpartner in agrifood.

Opdracht:

De A-ware rijpingslocatie Zeewolde wordt uitgebreid en ingericht voor rijping en onderhoud van Edammers, Goudse kaas en natuurkaas. Tevens een grootverpakkings-, verzend en export- en koellocatie. Voor de grootverpakkingslocatie staat een verhuizing en optimalisatie van een Edammer paraffineerlijn vanuit Heerenveen naar Zeewolde op de planning.

Als projectleider is het zaak om de verhuizing te coördineren en daarna de opstart van de productie te realiseren conform de afspraken.

Resultaat:

De paraffineerlijn voor Edammers is binnen de gestelde termijn verhuisd en opgestart. In het natraject zijn er nog optimalisaties uitgevoerd en het plaatsen van een palletiser en wikkelaar. De capaciteiten van de lijn zijn op piekmomenten zeker 2 maal de capaciteit dan voor de verhuizing.

Hearthside VSI

Hearthside

Consultant productie management

12 maart 2018 start opdracht

8 juni 2018 einde opdracht

Hearthside VSI in Leerdam is een internationaal opererende, succesvolle en toonaangevende producent van voedingsrepen. Sinds 2015 zijn zij onderdeel van het Amerikaanse concern Hearthside food solutions. Het modern ingericht en sterk geautomatiseerd bedrijf werkt voor afnemers in de gehele wereld. VSI onderscheidt zich daarbij door een hoge graad van expertise op het gebied van exclusieve receptuur voor o.a. dieet-, sport-, candy- en functional food-repen. Bij VSI werken ruim 220 medewerkers en het bedrijf is sterk groeiend.

Opdracht:

In 2017 is bij Hearthside VSI SAP geïntroduceerd. Na invoering blijken de capaciteiten niet meer gehaald te kunnen worden. JIMQS heeft de opdracht om SAP binnen de operatie op de werkvloer werkbaar te krijgen en de capaciteit weer op normaal niveau te brengen.

Inrichten van de basiscondities van de afweeg afdeling door oa 5S, werkplek inrichting, afstemming van taken en bevoegdheden en structuur aanbrengen van overleggen. SAP als ERP systeem geïmplementeerd en hieruit stuurgegevens gehaald voor KPI's.

Resultaat:

Capaciteit van de afweeg afdeling is na doorvoering van de basis condities en implementeren van SAP niet meer de bottleneck voor de productie.

"Verandering begint met een hoofdletter A"