JIMQS referenties

referenties

Koninklijke Vezet B.V., Warmenhuizen

JIMQS referenties

Project Manager

1 juli 2022 start opdracht

-- einde opdracht

Vezet is binnen Europa de grootste leverancier op het gebied van gemaksgroente, gesneden fruit, salades en koelverse maaltijden. Kant-en-klare gemaksgroenten verlaten in verpakkingen de fabriek op weg naar de supermarkten.

Anticiperen en innoveren is binnen Vezet een continu proces. Bij elk project wordt er gekeken hoe het beter kan op het gebied van duurzaamheid, hygiëne, ergonomie, kwaliteit en kostenbesparing. Dat kan leiden tot het optimaliseren van machines, tot meer automatisering of het robotiseren van handmatig werk.

Opdracht:

Middels robots wordt door Dero Groep het inpakproces geautomatiseerd. Het ontwerp van de installatie is zodanig dat er veel aandacht is geschonken aan een degelijke uitvoering en een goede afwerking. Daarnaast op een hoge betrouwbaarheid, goede toegankelijkheid en goede reinigbaarheid.

Gehele installatie conform machine richtlijnen (CE-markering) opleveren (HAZOP, RI&E, veiligheden, handleidingen, VGM-plan, toolbox, etc)

Aalberts VSH, Hilversum

JIMQS referenties

Project Manager

6 januari 2022 start opdracht

-- einde opdracht

Aalberts integrated piping systems heeft ervaring in connectie- en afsluitertechnologie. De systemen zijn toepasbaar in onder meer de woning- en utiliteitsbouw, industrie, brandbeveiliging en scheepsbouw. Aalberts kan de meest voordelige oplossing voor integrale leidingsystemen bieden.

DERO GROEP staat bekend om zijn specialistische robotoplossingen. DERO GROEP werkt voor eindgebruikers, voor machinebouwers die op zoek zijn naar robot ‘know how’ en binnen de groep voor o.a. de disciplines cheese, convenience en ‘end of line’.

Opdracht:

Middels robotinstallaties wordt voorzien in het handelen van bochten in een bochtenproductiestraat tussen de verschillende bewerkingsstations. Het ontwerp van de installatie is zodanig dat er veel aandacht is geschonken aan een degelijke uitvoering en een goede afwerking Daarnaast op een hoge betrouwbaarheid, goede toegankelijkheid en goede reinigbaarheid.

Het project managen zodanig dat de opstart en productie van de lijn zo efficiënt mogelijk kan plaatsvinden i.s.m. externe partijen binnen de gestelde planning en budget.

Gehele installatie inclusief installaties derden conform machine richtlijnen (CE-markering) opleveren (RI&E, veiligheden, handleidingen, VGM-plan, toolbox, etc)

JIMQS beantwoordt uw vragen

Ik ben beschikbaar als interim-manager of veiligheidskundige en wil graag, onder het genot van een kopje koffie, de mogelijkheden bespreken om mijn specialiteiten in uw organisatie tot waarde te brengen. Neem rustig vrijblijvend contact op.

Bakkavor, Spalding

JIMQS referenties

Project Manager

20 januari 2021 start opdracht

1 november 2021 einde opdracht

Bakkavor is een toonaangevende leverancier van vers bereide voeding in het VK, met een groeiende internationale aanwezigheid in de VS en China. De prioriteit is het produceren van innovatief voedsel dat kwaliteit, keuze, gemak en versheid biedt voor de consument.

Voor het opmaken/samenstellen van wraps, sandwiches en baguettes levert DERO GROEP Joure automatisch werkende opmaaklijnen die naar wens van de klant kunnen worden samengesteld uit een breed scala aan standaard modules. De lijn wordt in samenspraak vormgegeven op basis van de gewenste functionaliteit en capaciteit. Deze lijnen worden gekenmerkt door een hoge automatiseringsgraad en een bovenliggende lijnbesturing.

Opdracht:

Voor Bakkavor Spalding is deze snijtechnologie nieuw. Er wordt als inline snijmachine geleverd voor het snijden van wraps op basis van ultrasone messen. Daarnaast vindt er nog handmatige acties plaats zoals het rollen en verpakken.

De uitvoering van het project managen, het productieproces gereed te maken voor industriële automatisering bij Bakkavor Spalding

Resultaat:

De klant heeft een lijn gekregen welke voldoet aan de standaarden welke Bakkavor heeft gesteld. Daarbij wordt de kwaliteit, het hygiënisch design en de coöperatieve samenwerking als zeer positief benoemd.

Trivium Packaging, Hoogeveen en Leeuwarden

Trivium

Project Manager

14 januari 2020 start opdracht

1 juli 2021 einde opdracht in Hoogeveen

2 november 2021 einde opdracht in Leeuwarden

Trivium Packaging is wereldleider in metalen verpakkingen In diverse bedrijfsonderdelen brengt Trivium continu innovatieve metalen verpakkingen op de markt en streven ze naar duurzame metalen verpakkingen die uitzonderlijke waarde voor hun klanten en de planeet genereren. Metaal beschermt niet alleen producten beter dan enig ander materiaal, maar het is ook oneindig recyclebaar - waardoor het de milieu kampioen van alle verpakkingen is.

DERO GROEP is gespecialiseerd in het automatiseren van productieprocessen met industriële robots. Van concept t/m realisatie. DERO GROEP levert niet alleen complete Turn Key projecten maar is ook een betrouwbare partner voor de robots, grijpers en software.

Opdracht:

Voor de vestigingen Hoogeveen en Leeuwarden worden door DERO GROEP projecten uitgevoerd voor het bufferen van oa deksels. Halffabricaten vanaf de productbanen van de pers worden middels robots in een robotcel door gelegd naar de productbanen van de compound machines. Indien de compound machines de aanvoer niet kunnen verwerken wordt de output deels gebufferd op een statisch palletpositie middels kunststof tray’s. De pallets met product kunnen middels een handpalletwagen uit de buffer verwijderd worden. De installatie kan ook omgekeerd functioneren.

Door het optimaal benutten van de mogelijkheden die industriële robots bieden, ontstaat een installatie waarbij geen of minimale omsteltijden nodig zijn, de benodigde hardware tot een minimum wordt beperkt en een uitzonderlijk hoge betrouwbaarheid gegarandeerd is.

Als project manager is het zaak om de verwachtingen van verschillende partijen te managen en de projecten conform planning uitgevoerd worden.

Gehele installatie conform machine richtlijnen (CE-markering) opleveren (RI&E, veiligheden, handleidingen, VGM-plan, toolbox, etc).

Resultaat:

Zowel de installatie in Hoogeveen als in Leeuwarden voldoen aan de normen die de klamt hiervoor heeft gesteld. De kwalitatieve afwerking, de veiligheids issues, en de samenwerking om er een goede robot buffercel neer te zetten is daarvan het resultaat.

De magneet grijper voor Leeuwarden is een nieuwe technologie voor DERO GROEP.

Sharp Packaging Solutions, Heerenveen

JIMQS referenties

Validatie Engineer

4 februari 2019 start opdracht

30 september 2019 einde opdracht

Sharp Packaging Solutions, onderdeel van het gerenommeerde United Drug, is een wereldleider in farmaceutische verpakkingen voor contracten en geavanceerde klinische supply chain-diensten. Van formulering en fabricage tot klinisch onderzoek, complexe engineering, geavanceerde verpakking, innovatieve serialisatie en snelle distributie. Een deskundig team brengt de producten van de contractanten veilig en kosteneffectief naar hun klanten over de hele wereld.

Het bedrijf is volop in ontwikkeling en heeft op haar nieuwe locatie in Heerenveen gekozen voor een uiterst modern, functioneel en op groei berekende fabriek met kantoor. Kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit richting de klanten staat centraal in de organisatie.

Opdracht:

Als validatie engineer ben ik verantwoordelijk voor de equipment validatie van de verpakkingsmachines, het opstellen van protocollen (URS, IQ, OQ, PQ) als ook het uitvoeren van de testen en de rapportages.

Royal A-ware Food Group, Zeewolde

JIMQS referenties

Projectleider

5 november 2018 start opdracht

25 januari 2019 einde opdracht

De A-ware rijpingslocatie Zeewolde wordt uitgebreid en ingericht voor rijping en onderhoud van Edammers, Goudse kaas en natuurkaas. Tevens een grootverpakkings-, verzend en export- en koellocatie. Voor de grootverpakkingslocatie staan naast de verhuizing en optimalisatie van een Edammer paraffineerlijn vanuit Heerenveen, ook een 2-tal paraffine lijnen vanuit Woerden en ompak activiteiten uit Heerenveen op de planning om richting Zeewolde te verhuizen. Tevens is er een paraffinelijn vanuit Almere overgezet naar Zeewolde en daarmee wordt de Grootverpakking afdeling (GVP) compleet.

Opdracht:

Het verhuizen van twee paraffinelijnen (carrousel en lijn paraffineerder) uit Woerden en de ompak activiteiten vanuit Heerenveen naar de GVP in Zeewolde. Tevens de paraffinelijn uit Almere te installeren en op te starten.

Als projectleider is het zaak om de verhuizing te coördineren conform inrichtingsplannen van de GVP en daarna de opstart van de productielijnen te realiseren conform de afspraken.

Resultaat:

De lijnen zijn conform afspraken en planning verhuisd, opgebouwd en weer in productie genomen. Capaciteit en kwaliteit is conform de reguliere afspraken van QA, SHE en productie.

Royal A-ware Food Group, Zeewolde

JIMQS referenties

Projectleider

19 juli 2018 start opdracht

2 november 2018 einde opdracht

Royal A-ware Is een oer-Hollands familiebedrijf, gespecialiseerd in het produceren, rijpen, versnijden en verpakken van kaas en andere verse foodproducten. Samen met hun ketenpartners bouwen zij daadkrachtig aan kortere, beter renderende agrifoodketens om daarmee winnaars te zijn in de markt. Dit doet Royal A-ware op basis van marktkennis en op maat gesneden producten en diensten. Hierbij zij continu streven naar verbetering en blijven innoveren om optimaal aan te blijven sluiten op de wensen en uitdagingen van de klanten en ontwikkelingen in de markt. Royal A-ware investeert in duurzaamheid, in de omgeving en in het welzijn en de ontwikkeling van hun medewerkers. Streven van Royal A-ware; klanten erkennen Royal A-ware als hun meest gewaardeerde ketenpartner in agrifood.

Opdracht:

De A-ware rijpingslocatie Zeewolde wordt uitgebreid en ingericht voor rijping en onderhoud van Edammers, Goudse kaas en natuurkaas. Tevens een grootverpakkings-, verzend en export- en koellocatie. Voor de grootverpakkingslocatie staat een verhuizing en optimalisatie van een Edammer paraffineerlijn vanuit Heerenveen naar Zeewolde op de planning.

Als projectleider is het zaak om de verhuizing te coördineren en daarna de opstart van de productie te realiseren conform de afspraken.

Resultaat:

De paraffineerlijn voor Edammers is binnen de gestelde termijn verhuisd en opgestart. In het natraject zijn er nog optimalisaties uitgevoerd en het plaatsen van een palletiser en wikkelaar. De capaciteiten van de lijn zijn op piekmomenten zeker 2 maal de capaciteit dan voor de verhuizing.

Hearthside VSI, Leerdam

Hearthside

Consultant productie management

12 maart 2018 start opdracht

8 juni 2018 einde opdracht

Hearthside VSI in Leerdam is een internationaal opererende, succesvolle en toonaangevende producent van voedingsrepen. Sinds 2015 zijn zij onderdeel van het Amerikaanse concern Hearthside food solutions. Het modern ingericht en sterk geautomatiseerd bedrijf werkt voor afnemers in de gehele wereld. VSI onderscheidt zich daarbij door een hoge graad van expertise op het gebied van exclusieve receptuur voor o.a. dieet-, sport-, candy- en functional food-repen. Bij VSI werken ruim 220 medewerkers en het bedrijf is sterk groeiend.

Opdracht:

In 2017 is bij Hearthside VSI SAP geïntroduceerd. Na invoering blijken de capaciteiten niet meer gehaald te kunnen worden. JIMQS heeft de opdracht om SAP binnen de operatie op de werkvloer werkbaar te krijgen en de capaciteit weer op normaal niveau te brengen.

Inrichten van de basiscondities van de afweeg afdeling door oa 5S, werkplek inrichting, afstemming van taken en bevoegdheden en structuur aanbrengen van overleggen. SAP als ERP systeem geïmplementeerd en hieruit stuurgegevens gehaald voor KPI's.

Resultaat:

Capaciteit van de afweeg afdeling is na doorvoering van de basis condities en implementeren van SAP niet meer de bottleneck voor de productie.

"Verandering begint met een hoofdletter A"