Nieuws 2021

Robots en cobots: tips voor veilig werken

15 november 2021

Welke maatregelen kun je treffen om veilig te werken met robots en cobots? In dit tweede deel geven we concrete tips. Ook de betrokkenheid van medewerkers bij de geplande introductie van robots is een belangrijk aandachtpunt.

Lees verder

Goed werkgeverschap: de belangrijkste veiligheidsverplichtingen

17 juni 2021

Volgens de Arbowet moet een werkgever zich als een goed werkgever gedragen. Dat betekent onder meer dat u zorgt dat werknemers hun werk veilig en gezond kunnen doen. Waar u daarbij aan moet denken?

Lees verder

Robots en cobots: dit moet u regelen

10 november 2021

Cobots en geavanceerde robots zijn sterk in opkomst. Maar die technologieën brengen ook nieuwe veiligheidsvraagstukken met zich mee. Wat moet u regelen in uw organisatie?

Lees verder

6 redenen om de dwarsdenker in jouw team te koesteren (ipv af te willen serveren)

29 maart 2021

‘Harry’ staat binnen Deep Democracy symbool voor 'dat wat anders is'. Het teamlid dat door anderen in de groep al gauw wordt afgeschilderd als ‘de rare vogel’. De ‘notoire dwarsligger’ die de boel met zijn afwijkende mening soms even stevig op zijn kop weet te zetten.

Lees verder

Geef veiligheid terug aan de werkvloer

5 mei 2021

‘Veiligheid’ hoort niet thuis bij veiligheidskundigen, maar op de werkvloer. Dat is de stellige overtuiging van Rob Kreté. De chemisch technoloog maakte tijdens zijn carrière als project- en procesmanager in de industrie een stevig incident mee, dat zijn kijk op het begrip veiligheid radicaal veranderde.

Lees verder

Rookruimtes versneld afgeschaft

10 maart 2021

Rookruimtes worden versneld afgeschaft. Vanaf 1 januari 2022 zijn die op het werk niet meer toegestaan. Een overzicht van de stand van zaken met een planning.

Lees verder

De gevolgen van de Coronawet op de Arbowet en het Arbobesluit

18 maart 2021

Sinds 1 december vorig jaar is de Tijdelijke wet maatregelen covid-19 van kracht. Deze Coronawet heeft ook gevolgen voor de Arbowet en het Arbobesluit. We zetten ze voor u op een rijtje.

Lees verder

Wat u moet weten over veilig gedrag

11 januari 2021

Hoe maakt u de werkvloer veiliger? Het draait daarbij niet alleen om werken met veilige machines, gereedschappen, apparaten en installaties. Minstens zo belangrijk is veilig gedrag.

Veilig gedrag is een verantwoordelijkheid van werkgevers en werknemers samen.

Lees verder

Mogelijkheden en moeilijkheden bij robotisering van werk

26 februari 2021

Wat gaat de robot voor u betekenen? Tien jaar geleden vroegen we ons af hoe ons werk er in 2021 uit zou zien. Wellicht zou dat dan volledig zijn overgenomen door robots. Nu in 2021 weten we dat het zo’n vaart niet is gelopen, maar er worden wel steeds meer robots ingezet op de werkvloer. Wat betekent dat voor onze manier van werken?

Lees verder