Nieuws 2020

Kwaliteit is van ons allemaal. Maar wie draagt welke verantwoordelijkheid?

22 september 2020

Regelmatig organiseren ze bij ARV Group ervaringsworkshops voor relaties uit ons netwerk. Onlangs was er zo’n inspirerende middag met diverse plantmanagers, operations managers en QA-/QESH-managers rondom het thema kwaliteit. De deelnemers gingen samen op zoek naar antwoord op de volgende hamvragen. Wie draagt welke verantwoordelijkheid voor het bewaken, verbeteren en borgen van de kwaliteit? En wat bedoelen we dan met ‘kwaliteit’?

Lees verder

Mag een fabrikant een risico verplaatsen naar de gebruiker?

24 november 2020

De vraag is simpel: Mag je als fabrikant van een machine een risico naar de gebruiker van de machine verplaatsen? In het kader van de CE-markering is de fabrikant verplicht om een ‘veilige’ machine te leveren, maar lang niet altijd kunnen risico’s weggenomen worden. Waar ligt dan de grens?

Lees verder

Veranderingen in de voedingsmiddelenindustrie, welke kansen zijn er?

21 april 2020

De enige constante in de voedselketen is dat deze continu verandert. We kunnen natuurlijk niet zonder voedsel en de manier waarop we omgaan met onze voeding blijft onder invloed van allerlei overwegingen steeds veranderen. In dit artikel lees je welke veranderingen gaande zijn, wat de gevolgen hiervan zijn, en welke kansen dat biedt voor voedingsmiddelenproducenten.

Lees verder

Snel en flexibel meebewegen richting nieuwe werkelijkheid

27 augustus 2020

Als sparringpartner van business managers in de procesindustrie volgen we de ontwikkelingen in de markt bij onze klanten op de voet en maken we de impact van de coronacrisis van dichtbij mee. Het is in zo’n bijzondere crisis goed om ook even afstand te nemen en te kijken hoe er op zo’n unieke, compleet onverwachte situatie gereageerd wordt. We hebben het hier over ontwikkelingen die plots de dagelijkse routine én de resultaten van een organisatie fors kunnen raken. Wat viel op? Hoe wendbaar en weerbaar bleken organisaties te zijn? En wat waren daarbij bepalende factoren?

Lees verder

Thuiswerken door corona

8 april 2020

Thuiswerken is het mantra in deze tijden van corona. Maar niet iedereen heeft een professionele thuiswerkplek. Waar moet u op letten bij thuiswerken? En hoe zit het met de zorgplicht van de werkgever bij de inrichting van de thuiswerkplek?

Lees verder

Een epidemie van zelfoverschatting

18 april 2020

In 1999 beschreven twee Cornell-psychologen, David Dunning en Justin Kruger, dat proefpersonen die slecht scoorden op testen in onder meer logisch redeneren en grammatica, geneigd waren om hun eigen competenties op deze gebieden zwaar te overschatten. Mensen die hoog scoorden, bleken hun kennis juist te onderschatten. Sindsdien heet dit het ‘dunning-krugereffect’.

Lees verder

Arboregels voor ZZP-ers in een notendop

22 februari 2020

Het aantal zelfstandigen zonder personeel (zzp’er) blijft groeien. Zowel de zelfstandige zelf als de inhurende partij denken dat voor de zzp’er minder wettelijke arboregels gelden. Zo denken opdrachtgevers vaak dat arbeidsomstandigheden met de inhuur van een zzp’er niet langer hun verantwoording zijn. Ten onrechte?

Lees verder

Veilig vanuit huis

18 maart 2020

Naar aanleiding van de landelijk getroffen maatregelen om het Corona-virus in te dammen heeft ook JIMQS de bedrijfsvoering aangepast. Hierin staat de veiligheid en gezondheid van medewerkers, opdrachtgevers, deelnemers en leveranciers voorop en doet JIMQS zijn uiterste best om de dienstverlening zo goed mogelijk te blijven uitvoeren en op een veilige manier continuïteit te bieden.

Lees verder