• 06-43099718

Nieuws 2020

Thuiswerken door corona

8 april 2020

Thuiswerken is het mantra in deze tijden van corona. Maar niet iedereen heeft een professionele thuiswerkplek. Waar moet u op letten bij thuiswerken? En hoe zit het met de zorgplicht van de werkgever bij de inrichting van de thuiswerkplek?

Lees verder

Een epidemie van zelfoverschatting

18 april 2020

In 1999 beschreven twee Cornell-psychologen, David Dunning en Justin Kruger, dat proefpersonen die slecht scoorden op testen in onder meer logisch redeneren en grammatica, geneigd waren om hun eigen competenties op deze gebieden zwaar te overschatten. Mensen die hoog scoorden, bleken hun kennis juist te onderschatten. Sindsdien heet dit het ‘dunning-krugereffect’.

Lees verder

Arboregels voor ZZP-ers in een notendop

22 februari 2020

Het aantal zelfstandigen zonder personeel (zzp’er) blijft groeien. Zowel de zelfstandige zelf als de inhurende partij denken dat voor de zzp’er minder wettelijke arboregels gelden. Zo denken opdrachtgevers vaak dat arbeidsomstandigheden met de inhuur van een zzp’er niet langer hun verantwoording zijn. Ten onrechte?

Lees verder

Veilig vanuit huis

18 maart 2020

Naar aanleiding van de landelijk getroffen maatregelen om het Corona-virus in te dammen heeft ook JIMQS de bedrijfsvoering aangepast. Hierin staat de veiligheid en gezondheid van medewerkers, opdrachtgevers, deelnemers en leveranciers voorop en doet JIMQS zijn uiterste best om de dienstverlening zo goed mogelijk te blijven uitvoeren en op een veilige manier continuïteit te bieden.

Lees verder